Пистата!

Пистата за сняг и лед на Ice Driving Academy е уникално за България и Балканите съоръжение. С дължина 1100 метра, изцяло върху ледена и снежна настилка, трасето включва различни видове завои и виражи и дава възможност на всеки шофьор да изостри усета си за сцепление във всичките му разновидности - при ускорение, спиране, презавиване и недозавиване, както и да усвои техниките на завиване по хлъзгава настилка. Това е идеална възможност за кратко време да почувствате автомобила и да се научите как да шофирате при тежки зимни условия. И най-важното: всичко това става в безопасна и контролирана среда. Нека зимата повече не ни изненадва 🙂

Условия за достъп

Важна информация!

 
  • Поради епидемичната обстановка, всички обучения ще се провеждат безконтактно и при спазване на всички противоепидемични мерки!
  • Не се допускат лица употребили алкохол или друг вид упойващи вещества.
  • Допускат се лица под 18 години само с подписана от родител декларация за съгласие.
  • Не се допуска грубо, агресивно и непристойно поведение.
  • За да се осигури безопасността е задължително съобразяването с препоръките и наставленията на инструктор от Ice Driving Academy.
  • При наемане на автомобил, при причинени щети на автомобила от управляващото лице,  разходите по ремонта се покриват от същото. За да се избегне злоупотреба, предварително се предоставя депозит от 500лв, който се връща в края на събитието, ако няма щети по автомобила. Сумата може да бъде блокирана от карта, след което освободена!
  • Пистата е съоръжение зависещо от метеорологичните условия. При положителни температури на въздуха е възможно спиране на сесиите, с цел запазване на настилката на пистата.

 

Как да я намерите

Пистата се намира в Рила, на няколко километра от село Говедарци.​

Когато стигнете до входа на селото, не се отбивайте, а продължете по пътя. Когато стигнете този разклон завийте надясно. Ще преминете по мост над река Черни Искър, след което пътя става черен, но проходим. След снеговалеж е препоръчително да използвате вериги или 4х4 автомобил.

От град София, можете да стигнете  до пистата, като следвате пътя за Самоков, където трябва да отбиете в посока Говедарци. Пътят е около 1ч и 20минути.

Ако идвате от курорт Боровец, то пистата е само на 20 минути от него. Можете да изберете живописния път, от Боровец до Бели Искър, минаващ покрай резиденция Царска Бистрица, или да слезнете до Самоков, откъдето да минете по главния път Самоков – Говедарци.

Имайте предвид, че пистата се намира в планината и е възможно да срещнете диви животни по пътя.